nuklearna obitelj

Nuklearna obitelj

Nuklearna obitelj je termin kojim se u sociologiji i antropologiji smatra obiteljskom skupinom koju čine otac, majka i njihova djeca, jedno ili više. Nuklearna obitelj se kao najosnovniji oblik društvenog organiziranja i mjestom u kojem se ostvaruje ljudska reprodukcija – kako biološka, tako i društvena.

Obitelj je jedan od najvažnijih osnova zapadne civilizacije. Obitelji su bile stupovi Zapada i kroz njih su došla moralnost, patriotizam, tradicija i očuvanje kulture što su svi imali svaku novu generaciju.

Obitelj je proizvela sljedeću generaciju i usadila osobine važne za održavanje te civilizacije.

Obitelj je bila brana napredovanju komunista jer je potvrdila vrijednosti domoljublja i lojalnosti prema naciji. Slijedom toga, obitelj je morala biti uništena i to je ono što su odlučili učiniti.

Ako se obitelj raspada, društvo se raspada, a ako se društvo raspada, narod i kultura se raspadaju. To je njihov cilj.

Neprijatelji Zapada počeli su patologizirati obitelj i osobito ulogu oca. Čak su napisali i mamutsku knjigu pod nazivom ‘Autoritarna osobnost’ čija je svrha bila potkopati plemenitu nuklearnu obitelj. Napisane su i ostale knjige o tome: “Eros i civilizacija” Herberta Marcusea, te “Masovna psihologija fašizma” i “Seksualnoj revolucija” od Wilhelma Reicha. Svrha tih knjiga, i otrov koji su širili, bila je potaknuti pobunu protiv vlasti i društva i promicati hedonizam i seksualnu anarhiju, što je sve usmjerilo na nuklearnu obitelj.

Rezultat ovog toksičnog i subverzivnog dnevnog reda može se vidjeti u današnjem društvu. U velikoj mjeri obiteljska jedinica je u nedostatku i stoga je društvo slomljeno.

Podijelite članak:

Komentirajte